Afgelopen weekend stond in het teken van de Friese kampioenschappen springen voor paarden en pony’s. Hier deden ook Hanzeruiters aan mee.

Liv Los behaalde met Starlight in de 0,50 cat A/B een mooie 3e prijs. Janna vd Lageweg behaald met Jarrah vd Zonnehoeve in de 0,80 cat D/E een knappe 2e prijs. Een mooie prestatie van deze 2 dames!

Silke Lobstein behaalde met Rhoswaun Nightingale een 6e plaats in de 0,80 cat. D/E. Fayona Jenieta Kingma met Maxim behaalde in de 0,90 cat. D/E een 8e plaats en Manouck Ruiter behaalde met Bloklands Casperdino in deze klasse een 11 plaats. Esse vd Bles met Grey Colleen en Vic van Eijk met Oakland Lucky Star deden ook in deze klasse mee. Margreet Dirksen met W. J. Timberwood vielen in de klasse 1.00 cat. D/E net buiten de prijzen. Ze werd knap 3e.

Bij de paarden behaalde  in de 1.00 Regina Breeuwsma met Nisidorus een 11e plaats. Welmoed Agricola behaalde met Kooifenne’s Kaylin een 14e plaats en met Kooifenne’s Mondraan DH een 15e plaats. Rikst Abma met Gennaro Z werden 27ste in deze klasse. Jisca Jonker werd met Evita 24ste.

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Fayona Jenieta is met haar pony Maxim fries kampioen geworden in de L2 dressuur cat. D/E! Een super prestatie van deze Hanzeruiters.

Anna de Boer mocht met haar pony Adora meedoen in de klasse Z1 cat. D/E. Zij behaalden een 4e plaats. Lisa Venema deed mee met haar pony Bon Jovi in de L1 dressuur cat. D/E en werden in deze klasse 7e. Stella Frankena met Bolderman’s Mississippie behaalde in deze klasse een 3e plaats.

Bij de paarden behaalde Gerbrich Talsma met Noralynn Th in de B dressuur een mooie 4e prijs. Sofia Venema behaalde in deze klasse Casilios een knappe 5e prijs.

Janiek Wiersma mocht met haar paar Djaro overrijden in de klasse Z1 een behaalden een 6e plaats. Lyske Jacobi met Janneke behaalden in de L1 dressuur een 12e plaats. Nicole de Groot met Forever Foss behaalde in deze klasse een 20e plaats. Annigje Jacobi deed mee in de klasse M1 met Klousseau en werden 8e. Iris de Jong behaalde in deze klasse met David een 6e plaats. Simone Dijkstra behaalde in de ZZL met Gizmo een 8e plaats. Iris Bosma werd met Jaquar 7e in de Z1 dressuur en met King Crimson 5e in de ZZ zwaar.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Beste leden,

Graag jullie aandacht voor het onderstaande.

Ook onze vereniging gaat mee in het digitale tijdperk.

Het slot van de toegangsdeur van onze rijhal gaat digitaal worden. Dus middels je smartphone heb je straks mogelijkheid om de deur van de rijhal te openen en te sluiten. Dit maakt het overbodig voor ons om elke keer sleutels te laten bij maken en uit te geven e.d. We hebben straks de mogelijkheid om de sleutels online uit te geven aan de leden. De planning is om eind januari 2023 het slot aan te passen. We willen dan ook alle leden die in het bezit zijn van een sleutel van onze rijhal hierbij vragen onderstaande gegevens bij ons aan te leveren zodat we jullie tijdig van een digitale sleutel kunnen voorzien. Uitleg over de werking en de bijbehorende app hiervoor volgen in de tweede helft van januari 2023. Middels de mail krijgen jullie dan een instructie en een uitleg.

Ben jij in bezit van een sleutel van de rijhal graag de onderstaande gegevens per mail zo snel mogelijk aanleveren bij de ledenadministratie!!

Naam lid (Sleutelhouder)                        : ……………………..

Emailadres                                      : ……………………..

Mobiel tel nummer                        : …………………..…           (Voor gebruik van de App)

ledenhanzeruiters@outlook.com

Rikst Abma is met Eugenique Fries Kampioen springen in de 110cm geworden. Ook won zij hiermee een ticket voor Indoor Friesland en mag ze naar het NK springen. Een super prestatie van deze combinatie!

Janneke Bleeker behaalde met Linkwood B in de 100cm springen een 10e prijs.

Margreet Dirksen werd met haar pony W.J. Timberwood  in de 90cm 4e en mocht ook een prijs in ontvangst nemen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!!

De Hanzeruiters hebben weer goed hun best gedaan tijdens de Friese Kampioenschappen.  Rikst Abma is met Eugenique reservekampioen geworden in de klasse L springen! (foto)

Esse van der Bles is met Grey Colleen Fries kampioen springen klasse B cat. D/E geworden.  Margreet Dirksen won met W.J.’s Timberwood een mooie 4e prijs in deze klasse.

Tina de Jong werd reservekampioen met Il Divo JD met de dressuur klasse ZZL!

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Na lange coronastilte ook basis paardensport weer los.

Afgelopen weekend organiseerden de Hanzeruiters te Bolsward weer een kringwedstrijd van kring Tusken Waad en Klif. Doordat er afgelopen jaar weer veel wedstrijden niet door mochten gaan, werden dit weekend ook de kringkampioenschappen van de kring Tusken Waad en Klif in Bolsward verreden.

En met succes voor de leden van de Hanzeruiters! Naast veel gewone prijzen waren er dit weekend 14 kampioenstitels te verdelen, waarvan er maar liefst 5 in Bolsward bleven.

Bij de pony’s werd Lieke Bakker met haar pony Pop Star, kringkampioen in de L-dressuur.

Ook Margreet Dirksen met W.J.’s Timberwood mocht een titel ophalen, zij werd kringkampioen in de klasse B springen.

Om het succes compleet te maken Schreef Anna de Boer met haar pony Adora het TWK Allroundkampioenschap bij de pony’s op haar naam. Zij was de beste combinatie over alle pony’s in alle klassen die zowel aan de dressuur als aan het springen mee deden.

Bij de paarden werd Welmoed Agricola met Kooifenne’s Kaylin Kringkampioen in de klasse B springen.

Bij de paarden was het TWK Allroundkampioenschap voor Margriet van der Werf met Enjoy B. Zij was de beste in de combinatie dressuur en springen.

We kijken als vereniging geslaagd terug op een mooi paardensport weekend en feliciteren alle leden met hun behaalde resultaten. Wat een prestaties, daar zijn we trots op!

Margriet v/d Werf met Enjoy B – Allround TWK kampioen paarden

Anna de Boer met Adora – Allround TWK kampioen pony’s

Margreet Driksen met Tim – TWK kampioen springen pony’s klasse B

Lieke Bakker met Pop Star – Kringkampioen dressuur pony’s klasse L

Welmoed Agricola – Kooifenne’s Kaylin – Kringkampioen klasse B springen paarden