Afgelopen weekend stond het springen en de verenigingskampioenschappen op het programma van de Friese Kampioenschappen. Hier behaalden de Hanzeruiters heel veel succes!

Janna vd Lageweg werd met Jarrah vd Zonnehoeve bij de pony’s 100cm  Fries kampioen! Bij de paarden werd zij met Fancy Roos VDL reservekampioen in de 100cm!

Het verenigingsteam van de paarden behaalden een mooie 2e prijs. In dit team zaten: Janna vd Lageweg, Margreet Dirksen, Rikst Abma en Regina Breeuwsma voor het springen en Femke Nauta, Sietske Pennekamp, Fayona Kingma en Lyske Jacobi voor de dressuur.

Het verenigingsteam van de pony’s werd Fries Kampioen. Dit team bestond uit: Silke Lobstein, Janna vd Lageweg, Esse vd Bles en Vic van Eijck voor het springen en Tess Bakker, Femke van Slageren, Lana Hofman en Esse vd Bles voor de dressuur.

Super prestaties van deze amazones! Allemaal van harte gefeliciteerd!

Gerbrich Talsma behaalde met haar paard Noralynn TH een mooie 3e prijs in de klasse L1! (foto) Tess Bakker behaalde met haar pony Parinja ook een  mooie 3e prijs in de klasse L1 cat. DE!!

Sofia Venema met haar Casilios behaalden een 6e plaats in de klasse L1 paarden. Willemke vd Bij met Hero Fan Twilliens behaalden een 9e plaats in de klasse L2. Stella Frankena behaalde een 6e plaats met Boldermans Mississippi in de klasse L1 DE.

Dames van harte gefeliciteerd!!

Tijdens de ledenvergadering van afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van onze voorzitter Maurits Jonker. Vanaf 2008 was hij actief in het bestuur. Hij heeft mede de bouw van de rijhal, buitenbak en 2e rijhal gerealiseerd. Hij heeft hij vele klussen zoals de omheining om de buitenbak, ledverlichting in de hal, bouw jury hokje en het opstapperron voor het mennen met beperking gemaakt samen met mede bestuurders. Tevens is hij verkozen tot Vrijwilliger van het jaar. Mevr. van Houten heeft de wisselbeker met bloemen en een attentie aan hem uitgereikt.

We mogen 2 nieuwe bestuursleden verwelkomen. Dit zijn Jeanette Schaper (alg. bestuurslid) en Jorine Jonker (penningmeester). Laatst genoemde nog niet officieel.

De wisselbekers van de clubkampioenen konden na 2 jaar corona ook weer worden uitgereikt. Deze is gewonnen bij het springen van de pony’s door Margreet Dirksen met W. J. Timberwood. De beker van het springen van de paarden ging naar Welmoed Agricola met Kooifenne’s Mondraan DN. De beker van de dressuur pony’s ging naar Anna de Boer met Adora en van de paarden dressuur naar Tina de Jong met Kingsize JM.

Het was een geslaagde vergadering met een goede opkomst!

Het bestuur

Afgelopen weekend stond in het teken van de Friese kampioenschappen springen voor paarden en pony’s. Hier deden ook Hanzeruiters aan mee.

Liv Los behaalde met Starlight in de 0,50 cat A/B een mooie 3e prijs. Janna vd Lageweg behaald met Jarrah vd Zonnehoeve in de 0,80 cat D/E een knappe 2e prijs. Een mooie prestatie van deze 2 dames!

Silke Lobstein behaalde met Rhoswaun Nightingale een 6e plaats in de 0,80 cat. D/E. Fayona Jenieta Kingma met Maxim behaalde in de 0,90 cat. D/E een 8e plaats en Manouck Ruiter behaalde met Bloklands Casperdino in deze klasse een 11 plaats. Esse vd Bles met Grey Colleen en Vic van Eijk met Oakland Lucky Star deden ook in deze klasse mee. Margreet Dirksen met W. J. Timberwood vielen in de klasse 1.00 cat. D/E net buiten de prijzen. Ze werd knap 3e.

Bij de paarden behaalde  in de 1.00 Regina Breeuwsma met Nisidorus een 11e plaats. Welmoed Agricola behaalde met Kooifenne’s Kaylin een 14e plaats en met Kooifenne’s Mondraan DH een 15e plaats. Rikst Abma met Gennaro Z werden 27ste in deze klasse. Jisca Jonker werd met Evita 24ste.

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Fayona Jenieta is met haar pony Maxim fries kampioen geworden in de L2 dressuur cat. D/E! Een super prestatie van deze Hanzeruiters.

Anna de Boer mocht met haar pony Adora meedoen in de klasse Z1 cat. D/E. Zij behaalden een 4e plaats. Lisa Venema deed mee met haar pony Bon Jovi in de L1 dressuur cat. D/E en werden in deze klasse 7e. Stella Frankena met Bolderman’s Mississippie behaalde in deze klasse een 3e plaats.

Bij de paarden behaalde Gerbrich Talsma met Noralynn Th in de B dressuur een mooie 4e prijs. Sofia Venema behaalde in deze klasse Casilios een knappe 5e prijs.

Janiek Wiersma mocht met haar paar Djaro overrijden in de klasse Z1 een behaalden een 6e plaats. Lyske Jacobi met Janneke behaalden in de L1 dressuur een 12e plaats. Nicole de Groot met Forever Foss behaalde in deze klasse een 20e plaats. Annigje Jacobi deed mee in de klasse M1 met Klousseau en werden 8e. Iris de Jong behaalde in deze klasse met David een 6e plaats. Simone Dijkstra behaalde in de ZZL met Gizmo een 8e plaats. Iris Bosma werd met Jaquar 7e in de Z1 dressuur en met King Crimson 5e in de ZZ zwaar.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Beste leden,

Graag jullie aandacht voor het onderstaande.

Ook onze vereniging gaat mee in het digitale tijdperk.

Het slot van de toegangsdeur van onze rijhal gaat digitaal worden. Dus middels je smartphone heb je straks mogelijkheid om de deur van de rijhal te openen en te sluiten. Dit maakt het overbodig voor ons om elke keer sleutels te laten bij maken en uit te geven e.d. We hebben straks de mogelijkheid om de sleutels online uit te geven aan de leden. De planning is om eind januari 2023 het slot aan te passen. We willen dan ook alle leden die in het bezit zijn van een sleutel van onze rijhal hierbij vragen onderstaande gegevens bij ons aan te leveren zodat we jullie tijdig van een digitale sleutel kunnen voorzien. Uitleg over de werking en de bijbehorende app hiervoor volgen in de tweede helft van januari 2023. Middels de mail krijgen jullie dan een instructie en een uitleg.

Ben jij in bezit van een sleutel van de rijhal graag de onderstaande gegevens per mail zo snel mogelijk aanleveren bij de ledenadministratie!!

Naam lid (Sleutelhouder)                        : ……………………..

Emailadres                                      : ……………………..

Mobiel tel nummer                        : …………………..…           (Voor gebruik van de App)

ledenhanzeruiters@outlook.com