Heamiel Concours

De Hanzeruiters organiseert in 2021 voor de 46e keer het jaarlijkse Heamielconcours. Deze driedaagse vindt plaats in hetzelfde weekend waarin in de stad Bolsward het oogstfeest Het Heamiel wordt gevierd. Dit jaar vindt het Heamielconcours plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni.

Ook dit jaar zijn wij, net als vorig jaar, helaas genoodzaakt om ons concours in een ander jasje te steken dan dat wij dat gewend zijn. We zouden graag weer een groot concours organiseren zoals we dat het liefste doen, maar corona geeft een ander perspectief. 

Daarom dit jaar wederom een Heamiel Dressuur Meetmoment verdeeld over 3 dagen in 3 dagdelen. We kunnen daarmee de richtlijnen van het RIVM in acht houden en jullie als ruiters toch de mogelijkheid bieden om te starten. Meer informatie is te vinden op startlijsten.nl of op MijnKNHS.

Het programma zal er als volgt uit zien:

 • Vrijdag 25 juni
  B t/m ZZL dressuur paarden
 • Zaterdag 26 juni
  BB t/m L2 dressuur paarden
  BB t/m Z2 dressuur pony’s 
 • Zondag 27 juni 
  B t/m ZZL dressuur paarden

Opgave dient te worden gedaan via MijnKNHS.

Meer informatie is te vinden op startlijsten.nl. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met de volgende personen:
– Hildou Bootsma (secretariaat paarden – heamiel.paarden@outlook.com)
– Femke Nauta (secretariaat pony’s – heamiel.ponys1@outlook.com)

Het concours wordt georganiseerd op een ruim terrein met voldoende ruimte voor het parkeren en inrijden. De dressuurbanen liggen verspreid over het terrein met diverse afgezette inrijlocaties.

De springruiters en -amazones maken gebruik van een springpiste van 45 bij 90 meter. Met een uitgekiend drainagesysteem en een combinatie van diverse soorten zand en vlokken, is het mogelijk om onder alle omstandigheden een perfecte bodem neer te leggen.

De catering is tijdens het concours in eigen beheer. Diverse, veelal hippisch gerelateerde bedrijven, presenteren zich rondom de springpiste. Voor de kinderen is er meestal een springkussen, schminktafel en kunnen ze een ritje op een pony maken.

Belangrijk om te weten:

 • Het verschuldigde inschrijfgeld kan contant en gepast worden betaald op de wedstrijddagen. Bij afmelding na sluitingsdatum dient het betreffende startgeld overgemaakt te worden op bankrekeningnummer NL 22 RABO 0109 0740 25 t.n.v. Heamiel Concours 2019. Wanneer de Hanzeruiters nadien een factuur moet sturen, worden administratiekosten in rekening gebracht
 • Bij het niet afmelden van de start wordt 5 euro administratiekosten in rekening gebracht op de factuur
 • Na sluitingsdatum blijft het inschrijfgeld te allen tijde verschuldigd, conform art. 43 lid 4 van het algemeen wedstrijdreglement
 • Er wordt gereden onder de reglementen en met toestemming van de KNHS
 • In alle gevallen waarin de reglementen niet voorzien, beslist de KNHS-federatievertegenwoordiger, eventueel in overleg met het bestuur
 • Het vraagprogramma is goedgekeurd door de KNHS. Het officiële vraagprogramma is tijdens de wedstrijddagen in te zien bij het wedstrijdsecretariaat
 • Bij voorkeur aanmelding, afmelding of wijziging via de mail doorgeven.

Routebeschrijving:
Het wedstrijdterrein is uitstekend bereikbaar vanaf de A7. Komend vanaf Sneek neem afslag Bolsward Oost (afslag 18), ga linksaf onder het viaduct door en daarna de tweede afslag links. Komend vanaf Kop Afsluitdijk, neem afslag Bolsward Oost, rechts en daarna meteen links. Voor het navigatiesysteem: Laad en Zaad 5, postcode: 8701PC Bolsward.