Activiteitencommissie

Strandrit

De jaarlijkse strandrit vindt dit jaar plaats op zondag 25 oktober. Ruiters en amazones die deelnemen worden om 9.45 uur verwacht bij de Hanzehal, het vertrek is stipt om 10.00 uur. Voor leden is de strandrit gratis, aan niet-leden en bakleden wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de soep en het drinken. Opgeven kan tot 19 oktober via het ac@dehanzeruiters.nl.
Lees meer... (29/9/2015)


Verhuur geluidsinstallatie

De Activiteitencommissie heeft een eigen geluidsinstallatie aangeschaft. De installatie is te huur voor zowel leden als niet leden. Wat de kosten zijn, en aan welke regels je je dient te houden, is allemaal te vinden op dit lijstje met afspraken.


Clinic Centered Riding

De Activiteitencommissie organiseert voor alle leden op vrijdag 13 maart een clinic Centered Riding van Elisabeth Sträter. Jelmer Ketelaar is een van haar leerlingen en is zeer enthousiast over de lessen van Lies en hoe zij hem help zijn resultaten te verbeteren. Wil je deelnemen aan de clinic? Meld je dan aan via ac@dehanzeruiters.nl. Dit kan tot en met 1 maart. De kosten bedragen € 2,50 voor de gehele avond. Dit is exclusief eventuele consumpties. Meer info, klik op het plaatje links. We hopen op een groot aantal deelnemers! (11/02/2015)
De activiteitencommissie


Dierenkeuring in Hanzehal

De activiteitencommissie organiseert voor zaterdag 1 november een dierenkeuring. Alle Hanzeruiters mogen dan een dier meenemen naar de hal en laten zien aan anderen. Heb je geen paard of pony? Maakt niet uit, alle dieren zijn welkom: dus kom naar de hal met je kat, cavia, hond, kanariepiet, koe of hagedis. De dieren zullen in diverse rubrieken worden beoordeeld door een keurmeester. Elk lid mag maximaal twee dieren meenemen, elk dier mag maar één keer meedoen. Inschrijfgeld is 2 euro per dier, op de dag zelf te betalen. Opgeven kan tot 18 oktober, graag door middel van het inschrijfformulier. Let op: veiligheid gaat boven alles, zorg er voor dat jij je dier goed onder controle hebt. De keuring is geheel op eigen risico! Waarschijnlijk is de aanvangstijd 10.00 uur en aan het begin van de middag worden de kampioenen in de kampioensring getoond. De Activiteitencommissie, Tryntsje, Jelle, Gerbrich, Suzanne, Lyske en Suzan. Omrop Fryslân heeft van de activiteit een leuke reportage gemaakt.


Strandrit dit jaar naar Julianadorp

Zondag 19 oktober aanstaande hebben we weer onze jaarlijkse strandrit. We gaan dit jaar naar Julianadorp. Programma: We verzamelen om 9.45 uur bij de manege Laerd en Saerd. Vertrek is stipt om 10:00 uur!!! Voor soep, drinken (fris) en koek wordt door de AC gezorgd.
Graag zelf het volgende meenemen / verzorgen:
- lunchpakket, eventueel koffie, thee en limonade • martingaal / voor je paard/pony • droge kleren • vervoer • goed humeur.
De deelname voor leden is gratis. Wij vragen voor niet-leden (en bakleden) een kleine bijdrage van 5 euro dat op de dag zelf aan de AC betaald kan worden. De enige vereiste is dat je je paard/pony in alle gangen goed onder controle hebt, dus ook in de galop!!! Tevens is het belangrijk dat je paard/pony goed in conditie is. De rit duurt ongeveer 3 uur en soms is het zand vrij zwaar.
Er wordt in meerdere groepjes gereden zodat de rit voor iedereen goed te doen is. Wellicht overbodig maar het dragen van een cap is natuurlijk verplicht! Voor iedereen geldt dat de rit op eigen risico is en dat het vrij zwaar is.
Vervoer dient zelf geregeld te worden, als iemand nog een plekje in de trailer over heeft, stuur dan aub een mailtje, of laat het weten via het gastenboek.
Voor de chauffeurs en familieleden is er op het strand een leuk strandpaviljoen. Graag van alle deelnemers (wel of geen lid) een spoedige opgave vóór 14 oktober, dit kan via de mail. Wanneer je een mail ter bevestiging hebt gekregen ben je aangemeld!
Dus in de agenda die datum en tot 19 oktober! Groetjes de activiteitencommissie: Tryntsje Lycklema à Nijeholt Gerbrich Talsma Suzan Bouma Lyske Jacobi Suzan Witteveen Jelle van der Weide


Intocht Heamiel: Hanzepiraten door Bolsward

Hallo Hanzeruiters,
Komende week staat voor veer leden in het teken van de Heamiel en natuurlijk het Heamiel Concours waar al veel vrijwilligers het al heel druk mee hebben. Wisten jullie dat ons Hanzeclub lid José Bleeker dit jaar één van de Hofdames is? Dit jaar dus een extra speciale editie van de Heamiel.
Maar de activiteitencommissie zit ook niet stil! We promoten onze club en het Heamielconcours tijdens de grote optocht bij de opening van de Heamiel woensdagavond! Het thema is dit jaar tropisch en wij gaan onze club vertegenwoordigen met heuse piraten! Jelle Sparrow en een vrouwelijke bloeddorstige piraat. We hebben een Caribische wagen in piraten-stijl, vergezeld door een leuke groep jeugdige piraten.
José Bleeker en onze piraten hopen op veel publiek en aanmoedigen van onze leden! De optocht begint 18.30 uur en eindigt rond een uur of half acht bij het stadhuis. Dus wil je ons aanmoedigen kom op tijd!
Verder wensen wij alle leden en overige vrijwilligers veel succes en plezier de komende week!
Groeten, De activiteitencommissie,
Tryntsje, Gerbrich, Lyske, Suzanne, Jelle en Suzan.


Optocht Heamiel

Wij doen dit jaar wederom mee aan de Heamieloptocht. We zullen dit jaar met één vierwielige wagen aanwezig zijn en in verband met de veiligheid verder geen andere pony's/paarden. De heamieloptocht is de opening van vier dagen feest in Bolsward en wordt dus altijd groots uitgepakt. Dit jaar is het thema 'Tropisch'. Wanneer het je leuk lijkt om mee te lopen of te helpen met de voorbereidingen, altijd welkom! Je mag dan een mailtje sturen naar ac@dehanzeruiters.nl!


Kleintje Hanze-avond

Om het jaar gaan we met onze gezellige club op Hanzeweekend. Dat zal volgend jaar (2015) weer gaan plaatsvinden. Maar om toch een beetje in de sfeer te komen organiseren we in september een 'Kleintje Hanze-avond'. Deze avond is bestemd voor 16-plussers en belooft een gezellige avond te worden met muziek en lekkere drankjes! Hou je mail dus in de gaten want binnenkort zal de datum hiervan bekend worden gemaakt!


Keuring

Op 4 oktober is het dit jaar weer dierendag. Deze dag kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dit jaar organiseren we dus een keuring in de manege voor alle dieren. Dus heb je een pony, konijn, kat of hamster. Vertroetel en verzorg deze op 4 oktober extra, neem hem mee naar de Hanzehal en misschien valt hij wel in de prijzen met zijn extra zachte vachtje ;) De verdere informatie komt binnenkort op de mail en op de site!


Excursie naar Stoeterij Horsea

De AC heeft een uitstapje georganiseerd naar voor zondag 24 november 2013 naar Stoeterij Horsea in Harlingen. Dit is een hippisch viersterren bedrijf en staat onder leiding van Karolien en Lotte Nefkens. We vertrekken om 16.00 vanafhet parkeerterrein van de manege. Op het bedrijf krijgt men een rondleiding en wordt er een longeerclinic gegeven. Bovendien is er een dressuurdemonstratie op Young Riders niveau. Hierna kunnen we nog een bakje koffie/thee drinken in de kantine van het bedrijf. Lijkt dit je leuk dan kun je je opgeven tot en met 17 november. Het uitstapje is voor leden gratis, voor niet-leden vragen we een kleine bijdrage van €2,- Tenzij deze persoon auto rijdt: chauffeurs mogen natuurlijk gratis!)
Graag bij opgave even melden of je met de auto komt en hoeveel personen er eventueel nog bij kunnen.


Hanzefanclubdag op zaterdag 25 mei 2013

Voor alle leden van de Hanzeruiters wordt zaterdag 25 mei weer de jaarlijkse super leuke Hanzefanclubdag georganiseerd.
Voor de jeugd:
We beginnen de middag met diverse activiteiten voor de jeugdleden. De activiteiten hebben het thema “Alles voor je pony” en bestaan o.a. uit spelletjes en knutselen . Maar jullie krijgen ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan een echte dierenarts! Weet jij bijvoorbeeld waar het hart, de knie en het schouder van een paard zit? Aan het einde van de middag weet je het allemaal en vast nog veel meer. Misschien mogen jullie ook wel even naar de hartslag van het paard luisteren. Voltige show voor alle leden: Ter afsluiting van deze leuke middag en begin van de verrassende avond is er een voltige show verzorgt door de Voltigeurs van manege Boeyenkamp. Voltige is een combinatie van turnen, acrobatic op de rug van een GALOPEREND paard!!! Terwijl de meeste jeugdleden van ons soms al moeite hebben om gewoon op de rug van de pony te blijven zitten, doen deze paardenliefhebbers ook nog allemaal kunstjes! Dat wordt natuurlijk een spectaculaire show. Mis het niet!!!

Voor de volwassenen: Clinic Door het oog van de Jury……
‘s Avonds hebben we een clinic voor volwassenen. Tijdens deze clinic wordt er in de klasse B,L,M en Z een dressuurproef gereden. Het is de bedoeling dat deze proeven door jullie wordt beoordeeld en op deskundige wijze beoordeeld wordt door twee deskundige juryleden uit de praktijk. Na afloop van elke proef worden alle onderdelen van de proef besproken. Zodat duidelijk wordt waar de ruiter punten heeft laten liggen en hoe iedereen hiermee aan de slag kan. Een leerzame avond voor iedereen die regelmatig worstelt met de scorebriefjes en de beoordeling van de juryleden! Kosten: Wij vragen een kleine bijdrage voor deze activiteiten:
• De kosten voor deelname aan de activiteiten voor de jeugd zijn (16:00 – 19:00) zijn €2,50.
• De kosten voor deelname aan de clinic Door het oog van de jury (18:00 -21.30) zijn €2,50.
Het geld kun je op de dag zelf in de kantine of aan een van de organisatoren overhandigen. Let er wel op: opgave = betalen. Ook wanneer je niet komt!! Dit is in verband met de kosten die vooraf gemaakt zijn.

Nog even overzichtje van het programma: 16:00 Activiteiten voor de jeugd
18:00 Demonstratie Voltige door Manege Boeyenkamp
19:15 Clinic Door het oog van de Jury
Tussen 17:30 en 19:00 uur is de kantine open voor een snack.
Opgave
Graag van alle deelnemers een spoedige opgave en wel uiterlijk tot 23 mei zodat we kunnen kijken of er genoeg deelname is. Dit kan via de mail. Voor deelname aan spelletjes graag leeftijd vermelden. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van spelletjes en beheren van kantine! Stuur even een mailtje wanneer je wilt helpen.


Bosrit op 21 april naar nieuwe locatie

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse bosrit. Deze vindt dit jaar plaats op 21 april 2013. We gaan dit jaar naar een ander gebied: het Kuinderbos vlak bij Kuinre. De deelname is niet helemaal gratis. Wij vragen voor zowel leden als niet-leden een kleine bijdrage dat op de dag zelf aan de AC betaald kan worden. Deze bijdrage vragen we voor het bekostigen van het drinken, soep en koek.
Programma: We verzamelen om 9.45 uur bij de rijhal. Vertrek is stipt om 10:00 uur! Soep, fris en koek wordt door de AC gezorgd. Graag zelf het volgende meenemen / verzorgen: - lunchpakket
- eventueel koffie en thee
- indien nodig martingaal voor je paard/pony
- het inschrijfgeld ad €2,= voor leden en €5,= voor niet-leden (graag gepast!)
- vervoer
- goed humeur
Iedereen is van harte uitgenodigd! Voor alle deelnemers geldt dat het op eigen risico is. De enige vereiste is dat je je paard/pony in alle gangen goed onder controle hebt, dus ook in de galop!!! Tevens is het belangrijk dat je paard/pony goed in conditie is. De rit duurt ongeveer 3 uur en soms is het bos/zand vrij zwaar. Er wordt in meerdere groepjes gereden zodat de rit voor iedereen goed te doen is. Wellicht overbodig maar het dragen van een cap is natuurlijk verplicht! Vervoer dient zelf geregeld te worden, als iemand nog een plekje in de trailer over heeft, stuur dan aub een mailtje, of laat het weten via het gastenboek. Graag van alle deelnemers (wel of geen lid) een spoedige opgave vóór 17 april, dit kan via de mail. Wanneer je een mail ter bevestiging hebt gekregen ben je aangemeld! Dus in de agenda die datum en tot 21 april! e-mail: ac@dehanzeruiters.nl

Opgave voor hanzeweekend gaat hard! Wees er snel bij wanneer je nog een box wilt hebben!


Oliebollenwedstrijd op 29 december

De uitslag van de Oliebollentoernooi, verklede duo's kür op muziek: 1e Tryntsje van Gosliga en Elise Velzen 204 punten en 2: Margriet van der Werf en Ida-Paulien de Vries 187 punten. De prijs voor de mooiste verkleedparty was voor Miranda Swierstra en Djoeke van Dijk als 'New kids on...'
Deborah Giliam heeft de behendigheidsspelletjes bij de deelnemers boven de 12 jaar met eigen pony gewonnen, tweede werd Ida Paulien. Bij de deelnemers tot 12 jaar was de winst in deze categorie voor Famke Lootsma, tweede werd Elise Velzen.
Bij de kinderen die deelnamen op een pony van Suzanne was de eerste prijs voor Esmee Sijbesma. Tweede werd Karen Terpstra en Rixt van der Weide werd derde. Jessie Boersma kreeg de pechprijs.


Strandrit op 21 oktober

Zondag 21 oktober hebben we weer onze jaarlijkse strandrit. We gaan dit jaar wederom naar Hargen aan Zee.
Programma:
We verzamelen om 9.45 uur bij de manege Laerd en Saerd. Vertrek is stipt om 10:00 uur!!! Voor soep, drinken (fris) en koek wordt door de AC gezorgd. Graag zelf het volgende meenemen / verzorgen:
lunchpakket
eventueel koffie, thee en limonade
martingaal / voor je paard/pony
het inschrijfgeld ad €2,= voor leden en €5,= voor niet-leden
droge kleren
vervoer
goed humeur

De deelname is niet helemaal gratis. Wij vragen voor zowel leden als niet-leden een kleine bijdrage dat op de dag zelf aan de AC betaald kan worden. Deze bijdrage vragen we voor het bekostigen van het drinken, soep en koek. De mogelijkheid bestaat dat we €3,= per auto moeten betalen voor het parkeren, houd hier a.u.b. even rekening mee. Er is een strandtent aanwezig in de buurt van de parkeerplaats. Iedereen is hartelijk uitgenodigd. De enige vereiste is dat je je paard/pony in alle gangen goed onder controle hebt, dus ook in de galop!!! Tevens is het belangrijk dat je paard/pony goed in conditie is. De rit duurt ongeveer drie uur en soms is het zand vrij zwaar. Er wordt in meerdere groepjes gereden zodat de rit voor iedereen goed te doen is. Wellicht overbodig maar het dragen van een cap is natuurlijk verplicht! Ook voor de niet-leden geldt dat het op eigen risico is en de rit vrij zwaar is, dus paard en ruiter in goede conditie moeten zijn. Vervoer dient zelf geregeld te worden, als iemand nog een plekje in de trailer over heeft, stuur dan aub een mailtje, of laat het weten via het gastenboek. Graag van alle deelnemers (wel of geen lid) een spoedige opgave vóór 15 oktober, dit kan via de mail of bij een van ons.
Dus in de agenda die datum en tot 21 oktober!
Groetjes de activiteitencommissie: Tryntsje Lycklema à Nijeholt, Lyske Jacobi, Suzan Witteveen, Gerbrich Talsma en Milan Grijmans


Hanzeweekend 2011

Naar huus

Toen kwam toch echt wel het eind van het geweldige kamp in zicht en moesten we er toch maar aan beginnen te geloven om de hele boel op te ruimen. Kamer 16 was echt een zwijnenhok, dus daar zat nog wel wat tijd in om schoon te krijgen. Ook de boxen van de paarden moesten natuurlijk nog even schoon achter gelaten worden. Toen alles net zo schoon was als vrijdag gingen de eerste leden al weer richting huis/bed. Al met al was het een geweldig weekend en een super organisatie!<br />

De laatste nacht

Die nacht was het redelijk rustig behalve bij Ida, Annemieke, Margriet, Tonia, Fimke Anna en Jelmer want die hadden een leuk plannetje voor Gerbrich.
Namens kamer 16 wilden zij de activiteitencommissie wel es even terug pakken voor al die foto’s die zij op de vroege ochtend van ons hadden gemaakt. ‘s Middags kwam ter sprake dat er nog slagroom over was. Dit bracht ons op een leuk idee.
’s Nachts Annemieke, Ida en Jelmer in hun slaapzak huppelend naar de keuken. Ze hadden er niet goed bij stilgestaan dat Stephanie, Jeroen, Suzanne en haar vriend in de eetzaal lagen met hun twee honden. Ons plannetje werd helaas dan ook luid blaffend grommend verstoord door Tino. Annemieke, Ida en Jelmer schrokken zo erg dat ze in notime weer in bed lagen. Nou dan eerst maar gaan slapen en iets anders verzinnen.
Die nacht sliep iedereen beter dan de eerste nacht. Toen kamer 16 wakker was geworden kwam er al een nieuw idee bij Ida, Annemieke en Jelmer op. We geven ze een koekje van eigen deeg! Met een foto camera en een lege prullenbak en een slipper de kamer in, dat levert ons grappige en hilarische foto’s op. Eenmaal bij de kamer aangekomen stond Tineke al aangekleed in de deuropening op ons te wachten. Haha. Zo was ons doel om Gerbrich mooi op de foto te zetten weer mislukt door de geweldige fotokunsten van Jelmer! Wel zijn we er zo achter gekomen dat Margriet, Bas en Maaike het mooist op de foto staan ‘s ochtends vroeg.
Toen dit feest ook weer afgelopen was en iedereen zich had opgefrist stond er een heerlijk ontbijt klaar, bereid door onze chefkoks. Om tien uur vertrokken we voor de laatste rit in de Drentse natuur. Zo rond half één kwam iedereen weer terug en stonden er heerlijke broodjes hamburger en knakworst op ons te wachten. Zo kon iedereen door de MC Tineke en Maaike drive lopen voor de lunch.

‘De nacht van de bonte avond'

Door Ida, Jelmer, Annemieke, Margriet en de rest van kamer 16!
Rond half 7 hadden onze cheff-koks Maaike en Tineke een heerlijke stamppotmaaltijd klaar gemaakt die bestond uit hutspot en andijvie. Met heerlijke harde spekjes en een stuk paardenrookworst. Wat wil je nog meer…?
Toen waren er verschillende jongere hanzeleden die al begonnen waren om hun speciale spook van Buinen-act voor te bereiden en de rest genoot nog even van het mooie warme weer. Om een uur of tien ging de bonte avond van start met als eerste deelnemer Jan Siebren met het wel zeer beroemde spelletje ‘Wie of wat ben ik?’
Als eerste mocht Carla. En wat was Carla? Heel vanzelf sprekend, een stijgbeugel. Carla kon er maar niet opkomen, maar na lang en diep in haar geheugen te hebben gegraven kwam ze bij het goede woord. Als tweede kwam Jeroen en die was de welbekende homo-top ruiter Edward Gal. Toen kwam Jelmer aan de beurt die het woord Cupido had. Hij had geen flauw idee waar dat nou op sloeg.
Wat was er nou gebeurd die middag? Jelmer, Ida en Tjitte waren heel efficiënt bezig door met z'n drieën onder de douche te stappen (uiteraard in zwemkleding). Dat werd door het hanzeteam natuurlijk verkeerd op gevat en wie was weer het zondebokje? Uiteraard: Jelmer Ketelaar.
Toen was Carolien aan de beurt met haar Dongel. Carolien kon er maar niet opkomen wat het nou was, ‘het gesprek van de dag’. Lyske was de slechtste zangeres van Nederland, haar naam was natuurlijk Sieneke. Jentsje was de knapste piraat van de zeven zeeën, genaamd Jack Sparrow.
Dit was het einde van de act van Jan Sieberen. Benieuwd waar hij volgend jaar mee komt? ‘Wie ben ik deel 3’?
Anne, Deborah en Stephanie hadden een mooie hanzequiz bedacht met een heel ingewikkelde uitleg en manier van spelen maar het was een geslaagde quiz met als antwoord: 'Op naar hanzeweekend 2013'.
Hildou en Fimke Anna deden het spel Ik hou van holland met als onderdeel namen raden. Er waren een stuk fanatiekelingen bij: ‘Och jong, dat moest je es weten!’
Jorine en Iris vertelden een spannend eng verhaal waarin als slot het Spook van Buinen, Jan Siebren, nog even langs kwam!
Annigje en Jildou hadden een leuke vragenlijst bedacht. Als je het antwoord fout had, dan moest je een leuke opdracht doen! Zo kwam Tonia aar droom uit om Jeroen een kusje te geven Tonia en Stephanie vechten dit later wel uit, de uitslag komt vast wel in het Hanzenieuws te staan.
Ida en Jentsje hadden beiden het antwoord fout en moesten dus een heerlijke mixdrank drinken die bestond uit cola, sinas en yoki.
Stephanie en Anne waren de laatste kandidaten. Anne zag de bui al hangen en koos veilig voor hetzelfde antwoord als Stephanie. Dit was uiteraard fout! Zij mochten zich even laten horen wat niet erg duidelijk was, i.v.m. de hoge hoeveelheid alcoholinname van...

Zwembroekjes
Na wat discussie van het team van Bruno Mars hadden ze besloten wegens cd crashing om hun optreden te laten vervallen. Daar waren de overige Hanzeleden niet van gediend en dus moesten Bruno en z'n aapies toch maar het toneel op. Met de mooie kunstwerken van Ida en haar oppaskinderen en op het hoofd een zonnebril geleend van Carolien, Carla, Hildou en José was de act compleet. De gekken die in hun Fryslânzwembroek stonden te dansen Yvonne, Tonia, Margriet, Miranda, Annemieke, Ida en Jelmer. Dit is voor herhaling vatbaar!

Om half 12 kwam er al weer een eind aan een reuze gezellige, lacherige bonte avond. De jong volwassenen hadden het hele weekend al over een dropping gezeurd maar kregen het niet voor elkaar tot gisteravond!
Rianne vond het prima op één voorwaarde: dat er een volwassen begeleider mee ging. Rianne dacht natuurlijk ‘wie is er nou zo gek om met hen mee te gaan...’ Maar helaas voor Rianne, we kregen het voor elkaar! Niet nuchter maar theoretisch gezien wel volwassen. Met z’n veertienen gingen we op pad in de kofferbaksauna op weg naar het spook van Buinen. Elf in de kofferbak en drie (ouderen) voorin!
We hadden onze eigen speurhond geregeld voor geval dat. Met Lyske haar rijkunsten kwamen we met veel schokken stoten aan op ons startpunt.
Met volle maan, buienradar en een kaart gingen we richting huis. Onder het genot van het mooie vuurwerk (donder en bliksem) zijn we thuis gearriveerd. Toen we bijna uit het bos kwamen zat het spook van Buinen met een Hema plastic tas op z’n kop achter een boom. En toen we tien meter verder waren, vlogen er zelfs egels, herten en kikkers over het kiezelpad. Toen we dichterbij kwamen meenden Gerbrich, Lyske en Iris grappig te zijn en waterballonnen op ons te gooien. Maar helaas, zij waren natter dan wij. Hoe is het mogelijk? Eenmaal terug in de zuurstofloze kofferbak van Jan Siebren kwamen we weer aan op de accommodatie. Toen nog even een drankje en van het mooie vuurwerk genieten en toen maar het nest opzoeken. Helaas de laatste nacht!

 

(zaterdag 19.00 uur)

Natuurlijk hebben de meeste mensen erg lang geslapen... Behalve kamer 'jong volwassenen'. Daar was het een beetje rumoerig. In deze kamer sliep de oudere Hanzejeugd. Het was passen en meten, maar met wat creativiteit hebben we de eerste nacht overleefd, al was het bloedheet.
Om 7 uur werden de eerste mensen wakker die vervolgens over Stephanie en Jeroen struikelden. Zij lagen in de eetzaal te pitten. Jelmer heeft er even lekker tussenin gelegen! Toen iedereen wat was bijgekomen van hun warme, zweterige, krijsende buren en chagrijnige mensen ging een aantal even een luchtje scheppen. Ze hebben een rondje ochtendgymnastiek gedaan. Toen iedereen z'n hangmat verlaten had, konden ze aanschuiven aan het ontbijt. Netjes klaar gezet door Yvonne en mevr. Agricola. Gerbrich kwam met een mooie lijst waarop iedereen zijn wensen voor de middag lunch kon invullen. Dat werd verzorgd door de firma Tineke en Maaike Broodtransport.
Om 10 uur zijn we vertrokken voor de lange rit van ongeveer 4 uurtjes. Zelfs Jeroen en Sibbele hadden een paard gezadeld om ook deel te nemen aan de rit. Jan Siebren had gelukkig drie (!) rijbroeken in zijn tas en voorzag hen van een rijbroek. Nadat ze een contract hadden ondertekend, konden ze los. Voor Jeroen een heel avontuur, ongeveer derde keer op het paard. Hij had wat een slome 'bok' en die ging halverwege door zijn voorbenen heen. Jeroen lag er voorover af. Hij heeft even een stukje voltige geoefend, want hij deed een koprol op de nek!
Om 12 had de firma Tineke en Maaike Transportbedrijf een mooie picknickplek voor ons geregeld op de hunebedden. Eenmaal aangekomen op onze accommodatie hebben we de paarden lekker gedoucht en lekker aan hun middaglunch gezet.
Toen hadden Gerbrich en Lyske een mooi spel opgebouwd om met waterballonnen over te gooien, omdat het zulk mooi weer was! Natuurlijk liep dat uit op een watergevecht over de gehele accommodatie. Dit was vooral voor de jongere generatie. De ouderen pakten hun kans om van de douche gebruik te maken. Erg geslaagd, dat spel!
Aan alle pret komt een eind. Viertalcommandant Suzan Witteveen vertelde dat het zo genoeg was. De oudere hanzeleden genoten van het zonnetje op ons eigen privé terras met een koud biertje. De drie kratjes bier waren binnen notime op en daarom ging Jan Siebren en z'n toekomstige echtgenote Iris maar even inslaan. Hamsteren!! Stephanie was zo uitgeput dat die hier midden in de kantine op een houten bankje wilde slapen met een vest over haar heen. Ja, dat zijn ze daar nou eenmaal gewend in Nijland hé?! Dit vonden wij niet zo toepasselijk omdat Stephanie nog langer moet lesgeven aan de club en toen hebben we maar een matrasje van kamer 16 gehaald. Ze ligt nu lekker even te tukken. Dit was het verhaal tot zover.
Het verslag van de bonte avond (vanavond) komt zo spoedig mogelijk, eventueel nog in de late uurtjes!
Vriendelijke groet, de commissie van kamer 16 (Made bij Jelmer, Ida)

 


Goeieee! (vrijdag, 1.00 uur)

We hebben het nu al naar ons zin. Het ijs is gebroken. De eerste mensen waren er om kwart voor vijf, zo drupte iedereen langzaam aan binnen. De laatsten kwamen ongeveer om acht uur binnen. Lyske en Gerbrich hebben beiden om zeven uur een groep meegetogen het bos in. Lyske trad in de voetsporen van Gerbrich met haar groep en volgde de zwarte (?) sporen het bos in. We hebben tot ongeveer half negen lekker in het bos gestapt en gecrosst en een beetje door de plassen of er om heen gereden. (Sommige sprongen er zelfs overheen!)
Na de rit heeft een aantal Buinen nog even laten zien hoe de Hanzeruiters kunnen dressuren...
Nadat iedereen het paard weer rustig op stal had gezet, hebben we even een spel gedaan om elkaar beter bij naam te leren kennen: Krantenmep. De blauwe plekken zullen morgen wel komen! Haha. Na even een rustpauze verder met het spel Ren je rot.
En of de Hanzeruiters fanatiek zijn, de buren kwamen al even vragen wat we aan het doen waren. Een heel gewoon spelletje dachten wij maar dat vonden de buren minder. Hup op sokken naar buiten om een zweep of om een beugelriem. Niets was te gek... Nu zit iedereen lekker aan wat drinken, ligt wat op bed te kletsen of zit te knabbelen op of aan wat lekkere chips. Wij vermaken ons prima, zoals jullie horen en zien op de foto's! De heu!


Hallo Hanzeruiters!

Sinterklaas is weer in het land en dan zijn we gewend om met de onze club wat te doen. Een Sinterklaasfeest met de paardenvrienden zat er niet in vanwege de hal, dus hebben we wat anders verzonnen. We gaan net zoals vorig jaar bowlen! Dit doen we op vrijdag 10 december in de Stolp in Sneek. We hebben alle banen afgehuurd van 19.30 tot 20.30. Het is de bedoeling dat je om 19.00 aanwezig bent in De Stolp.
Vorig jaar was er ontzettend veel animo en daarom hebben we nu bedacht om eventueel de banen twee uren af te huren. Daarvoor moet er wel genoeg opgave zijn. Wanneer we niet genoeg mensen hebben voor twee uren, houden we het bij één uur en dan zit de limiet op 65 personen. Vol=Vol.
Dus wil je graag mee, meld je dan voor zaterdag 20 november 20.00 uur aan via de mail, zodat wij een inschatting kunnen maken. De prijs van het bowlen (1 uur) zit op ongeveer 6 euro inclusief 2 consumpties. Als we de banen 2 uren afhuren kost het ongeveer 8 euro, ook inclusief 2 consumpties. De exacte prijs wordt nog bekend gemaakt.
Dus geef je snel op voor zaterdag 20 november 20.00 uur via de mail of bij een van de leden van de activiteitencommissie!


Stralend zonnetje tijdens strandrit 2010

Afgezien van een blessure is de strandrit zondag 3 oktober fantastisch verlopen. In een fikse stoet reden zondag 24 trailers met 43 paarden en pony's over de Afsluitdijk richting Hargen aan Zee. Een stralend zonnetje begeleidde de ruiters/amazones op hun warme tochtje door bos en duin. Later op het strand reden de Hanzeruiters tussen de zonaanbidders en hier en daar zelfs een zwemmer. En uiteraard was de soep na afloop top. Bijgaand een aantal foto's. Klik daarvoor op de foto...

 

 


Strandrit op zondag 3 oktober

Zondag 3 oktober aanstaande hebben we weer ons jaarlijkse strandrit. We gaan dit jaar wederom naar de parkeerplaats bij Hargen aan Zee. Vanwege het drukke wedstrijdschema valt de strandrit helaas samen met een aantal wedstrijden. Helaas biedt de wedstrijdkalender ook geen andere optie.
We verzamelen om 9.45 bij de fam. van Houten voor, in de Reinier Cammingalaan. Vertrek is om 10:00 uur!!!
Soep en drinken wordt door ons verzorgd, lunchpakket graag zelf meenemen. De deelname is gratis. De mogelijkheid bestaat dat we 3 euro per auto moeten betalen voor het parkeren, houd hier a.u.b. even rekening mee. Er is een strandtent aanwezig in de buurt van het parkeerplek. Niet vergeten mee te nemen: droge kleren je paard/pony martingaal dekens voor je paard/pony lunchpakket goed humeur Iedereen is hartelijk uitgenodigd, de enige vereiste is dat je je paard/pony in alle gangen goed onder controle hebt, dus ook in de galop!!! Tevens is het belangrijk dat je paard/pony goed in conditie is. De rit duurt ongeveer 3 uur en soms is het zand vrij zwaar. Er wordt in meerdere groepjes gereden zodat de rit voor iedereen goed te doen is.
Het is ook voor niet-leden toegestaan om te paard/pony mee te gaan, echter van hen vragen we een bijdrage van 3 euro. Ook voor hen geldt dat het op eigen risico is en de rit vrij zwaar is, dus paard en ruiter in goede conditie moeten zijn. Graag wel even bij ons opgeven, dit kan via de mail of bij een van ons, zodat we met de soep rekening kunnen houden met het aantal personen. Vervoer dient zelf geregeld te worden, als iemand nog een plekje in de trailer over heeft, stuur dan aub een mailtje, of laat het weten via het gastenboek. Tot 3 oktober! Groetjes de activiteitencommissie

Hanzeruiters als 'Toppers'

Het is al bijna weer Heamiel en de club is druk bezig met de voorbereidingen voor het Heamielconcours. Het Heamiel begint met een intocht en wij als club willen hier graag aan meedoen. De intocht begint op woensdag 23 juni om 18.30. Voorafgaand moet de wagen voor de Hanzeruiters natuurlijk ook versierd worden, passend in het thema Toppers van Bolsward. Het lijkt ons een leuk om deel te nemen met een kar met pony’s of paarden en daarachter de leden op hun pony of paard. Voor het opbouwen en versieren van de kar kunnen wij nog wel een paar extra handen gebruiken. Wij gaan er vanuit dat het ongeveer één à twee avonden in beslag neemt. De verdere details volgen later. Wie wil ons hier een handje bij te helpen!

Als je mee wilt rijden op je pony/ paard in de optocht moet je pony/paard goed betrouwbaar zijn. Omdat wij ook maar een paar handen hebben willen we graag dat je voor een eigen begeleider zorgt. Deelname is op eigen risico! We zijn er nog niet helemaal over uit hoe we de kar willen versieren. Voor tips en ideeën kun je een mailtje sturen naar de activiteitencommissie!

Ook voor de opgave voor het versieren en meerijden in optocht ontvangen we ook graag een mailtje of bellen naar een van ons! Wil iedereen die mee wil doen in de optocht en/of wil helpen met het opbouwen ons dit voor aanstaande zondag 23 mei laten weten!

Bosrit 2010

Nog lang niet alle data van activiteiten zijn vastgesteld, maar de Bosrit vindt dit jaar plaats op 25 april. De bestemming is nog niet bekend, omdat een deel van het natuurgebied bij Appelscha nog is afgesloten in verband met de Q-koorts. Vanwege het groot aantal leden wil de AC graag dat de deelnemers dit jaar zelf voor koffie, thee of limonade zorgen. De AC zorgt dan voor frisdrank, koek en natuurlijk een paar grote pannen met soep. Dus in de agenda die datum!

Sinterklaas op de bowlingbaan

Dit jaar gaan we sinterklaas eens anders vieren en wel met sinterklaasbowlen in de Stolp in Sneek! Dit feest gaat plaats vinden op zaterdag 28 november, aanvang 19:00. Deze tijd is iets later geworden ivm de wedstrijd voor pony's in Franeker.

We verwachten iedereen om 19.00 uur in de Stolp om te beginnen met een drankje.
Ieder krijgt 2 consumpties van de activiteitencommissie. Eventuele andere versnaperingen en drankjes zijn voor eigen rekening. De €4,-p.p. graag bij aanvang en gepast betalen. Om 20.30 uur is het bowlen afgelopen. Vanaf die tijd kan iedereen weer opgehaald worden. Als er nog vragen zijn,
neem contact op met iemand van de activiteitencommissie of stuur even een mail.
Tot zaterdag 28 november!!

Strandrit

Zondag 18 oktober hebben we onze jaarlijkse strandrit gehad, weer naar Hargen aan Zee. De activiteitencommissie werd geconfronteerd met een onverwacht grote opkomst, zodat ze zich nog even zorgen maakte of er wel voldoende soep zou zijn. Geen probleem. Er was ook volop koffie en limonade, snoep en fris.

Een forse rij auto's met trailers vertrok ruim na tienen vanuit Bolsward, raakte op de Afsluitdijk nog in verwarring door een 'vreemde' trailer waardoor een deel van het gezelschap de verkeerde afslag nam, maar kwam toch ongeschonden bij zee aan.

Na een lekkere bosrit trokken de Hanzeruiters het strand op en vrijwel iedereen kreeg zijn pony of paard in de golven. Zelfs jonge dieren, waarvoor alles nieuw was, hadden er deze dag zin in. Al met al een zeer geslaagde dag. Zonder mankementen, afgezien van heel wat natte kleren. Maar dat hoort er bij. Hierbij een foto-impressie van de dag. Klik op de foto.

Springclinic Aat Bosma

De belangstelling voor de Springclinic van Aat Bosma was zondag 13 september minder groot dan de eerste keer, maar degenen die hebben deelgenomen waren toch zeer tevreden. Binnenkort wordt het springparcours opgeruimd en gaat hopelijk voor de laatste keer de opslag op de huidige Hanzehoeve in. Wanneer er wordt opgeruimd wordt nader bekend gemaakt, want dan is enige hulp natuurlijk zeer welkom!

Onderlinge Wedstrijd / Open dag

De onderlinge wedstrijd is zonder meer een groot succes geworden. Afgezien van de onverwacht grote deelname van een veertigtal amazones, bleek ook de publieke belangstelling boven verwachting. De foto's kun je hier vinden.

Springclinic Aat Bosma

De springclinic van Aat Bosma was zondag 16 augustus een groot succes. Iedereen heeft nuttige tips en goede raad meegekregen en  sommigen hebben weer heel wat meer zelfvertrouwen gekregen. ,,Jullie hebben voor weken huiswerk'' grapte Bosma op zeker moment. Hopelijk is dat ook zo en gaan de amazones en ruiter de komende weken weer volop aan het oefenen zodat we ze later hoog in de uitslagen terug kunnen vinden. Van de clinic is een aantal foto's gemaakt en die kun je hier vinden.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaarlijks vindt er bij de Hanzeruiters een aantal activiteiten plaats. In het voorjaar wanneer de buitenactiviteiten weer van start gaan organiseert de activiteitencommissie (zie contact) een bosrit.

In september is het dan tijd voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijd en dit is er niet zomaar één. Een kur op muziek! De beste hanzeruiter wint dan de wisselbeker!

In oktober is het dan alweer tijd voor de jaarlijkse strandrit. Elk jaar weer succesvol!

In december is er voor de jeugd meestal een sinterklaasavond met vele leuke spelletjes. Dit jaar hebben we geen sinterklaasavond gevierd maar een nieuwjaarsbijeenkomst met gezellige spelletjes en een gastspreker.

Uiteraard is de grootste activiteit het Heamielconcours, waarbij alle leden actief helpen

Hieronder een korte foto impressie van de verschillende activiteiten

De strandrit 2008

Voor alle foto's van de strandrit 2008 klik hier: foto's strandrit 2008

De onderlinge wedstrijd, 21 september 2008

Voor alle foto's klik hier: onderlinge wedstrijd

Heamielconcours 2008, wat een succes!!

Voor alle foto's klik hier: CH Bolsward